1403/03/05 توسط: Nikoosen
اگر کلمه جنگو (Django) را در گوگل جستجو کنید، میبینید که جنگوی تارانتینو ( فیلم جنگوی آزاد شده اثر کوئنتین تارانتینو کارگردان آمریکایی) بسیار معروفتر از جنگوی پایتون است. اما ما عاشقان پایتون هستیم و با جنگوی محبوب و قدرتمند خودمان کار داریم. جنگو یکی از محبوبترین فریم ورکهای پایتون است که مزایای زیادی دارد و در پروژههای بزرگ میتواند بسیاری از نیازمندیهای برنامه نویسان را رفع کند. اما جنگو چیست؟ کاربردهای جنگو در پایتون چگونه است؟ در این مطلب قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم و به ملاقات جنگوی جوان برویم.
جنگو یکی از فریم ورکهای مبتنی بر وب و سطح بالا در پایتون است که مبتنی بر معماری (Model-View-Template) یا MVT میباشد. فریم ورک، مجموعه استانداردها و چارچوب هایی است که به برنامه نویسان در توسعه بهتر کدها کمک میکند. جنگو رایگان و منبع باز (Open Source) است، اسناد زیادی دارد و برای برنامه نویسان با تجربه، نقطه امنی در توسعه اپلیکیشنهای مبتنی بر وب محسوب میشود.
این فریم ورک در سال 2003 توسط یک تیم نرم افزاری فعال در حوزه پشتیبانی سایتهای خبری توسعه یافت. این گروه با دسته بندی کدهای نوشته شده و استفاده از دیزاین پترنهای مختلف، زمینه توسعه فریم ورک جنگو و معرفی آن را در سال 2005 فراهم کردند. جنگو تلاش میکند ساخت سایت را ساده کند و مشکلات تعامل با پایگاه دادهها را کاهش دهد. در این فریم ورک تلاش شده که همه اجزا در ارتباط با هم بوده و قابل استفاده مجدد باشند.
تکنولوژی جنگو علاوه بر سرعت بالا، ویژگی هایی دارد که تا حد زیادی نیازها و نگرانیهای برنامه نویسان را در نظر گرفته و به رفع آنها کمک میکند. این مسئله باعث شده که جنگو به یکی از برترین فریم ورکهای پایتون در سالهای اخیر تبدیل شود.
بسیاری از برنامه نویسان ویژگیها برتر جنگو را به این شکل دسته بندی میکنند:
جنگو به همه موارد لازم در توسعه اپلیکیشن توجه کرده و با ارائه مستندات مفصل و استانداردهای طراحی اصولی، میتواند در همه جوانب روند توسعه وب یا اپلیکیشن برنامه نویسان را پشتیبانی کند. استفاده از جنگو در برنامه نویسی، برای کسب و کارهای امروزی بسیار پرکاربرد است زیرا میتواند خیال شما را بابت روند رو به گسترش پلتفرمهای آنلاینی که دارید، راحت کند.
جنگو با شعار انجام کارهای درست طراحی شده است و در حوزه امنیت، شما را از بسیاری از اشتباهات رایج امنیتی دور نگه میدارد. اگر از جنگو استفاده میکنید بابت مواردی مانند امنیت حسابهای کاربری و اطلاعات کاربران ورودی (Session) نگران نباشید.
جنگو به زبان پایتون نوشته شده است و به همین دلیل مستقل از سرور، بر روی سیستمهای مختلفی مانند ویندوز، لینوکس، مک و غیره قابل اجرا است. همچنین این فریم ورک، به خوبی توسط تامین کنندگان خدمات میزبانی وب پشتیبانی میشود.
برای ساخت انواع مختلفی از سایتها در زمینههای تولید محتوا، خبری، رسانههای اجتماعی و غیره میتوان از جنگو استفاده کرد. این فریم ورک با فریم ورکهای سمت کاربر (Client-Side ) تعامل زیادی دارد و توانایی تبدیل محتوا در فرمتهای مختلف HTML، JSON، XML و غیره را دارد.
جنگو قابلیتی برای استفاده چندباره از کدها فراهم میکند و با جلوگیری از نوشتن کدهای تکراری، به میزان زیادی حجم کدها را کاهش میدهد. همچنین قابلیت گروه بندی کدهای مرتبط در یک ماژول را برای استفاده مجدد دارد.
پروژههای بزرگ یا کوچک برای جنگو فرقی نمیکنند. این فریم ورک قدرتمند توانایی پشتیبانی و توسعه پروژههای کوچک و تبدیل آنها به پروژه هایی با ترافیک و حجم زیادی از اطلاعات را دارد. شرکتهای مطرح جهان برای توسعه بسیاری از ایدههای خود، جنگو را انتخاب میکنند.
جنگو از پایگاه دادههای زیادی مانند MySql، Oracle، SQLite و غیره پشتیبانی میکند و با توجه به نوع پروژه، امکان استفاده از چندین پایگاه داده را به طور همزمان فراهم میکند. جنگو در سئو وب سایتها نیز کمک بسیاری میکند. آدرس صفحات در جنگو به شکل URL است و این مسئله باعث بهینه سازی سایت و بهبود سئو میشود.
برنامه نویسان زیادی در سراسر دنیا از جنگو استفاده میکنند. بنابراین در صورت بروز مشکل، سایتها و کانالهای ارتباطی زیادی وجود دارند تا بتوانید با تجربه سایر کاربران، سطح پروژه خود را ارتقا داده و مشکلتان را حل کنید.
همان طور که گفتیم هدف استفاده از جنگو، ساده سازی فرایند طراحی وب و اپلیکیشن است. دو استراتژی مهم در جنگو قابلیت توسعه سریع و فلسفه دوباره انجامش نده (Do not Repeat Yourself) هستند. توسعه سریع به این معنی است که میتوان چند بخش از پروژه را به طور همزمان انجام داد و فلسفه DRY به منظور استفاده مجدد از کدها و کاهش حجم کدهای تکراری است. این فریم ورک پیوسته درحال به روزرسانی است و پکیجهای خود را در اختیار کاربران قرار میدهد تا تجربه خوبی در استفاده از جنگو داشته باشند و از تغییرات آن اذیت نشوند. جنگو ساختاری منعطف و البته سنگین دارد و با اینکه در انواع پروژهها قابل استفاده است اما بیشتر مناسب پروژه هایی است که قصد توسعه و گسترش دارند. بنابراین برای پروژه هایی که موقت و کوچک هستند ممکن است استفاده از جنگو بهینه نباشد. بسیاری از اپلیکیشنهای مطرح جهان مانند اینستاگرام، پینترست، یوتیوب و غیره بر پایه این فریم ورک طراحی شده اند.
برای استفاده از فریم ورک جنگو به آشنایی با زبان پایتون و توابع آن نیاز دارید.
همچنین آشنایی با مواردی مانند :
برای یادگیری جنگو ضروری است. پایتون در حوزههای مختلف تکنولوژی کاربردهای فراوانی دارد و یادگیری فریم ورک قدرتمندی مانند جنگو، میتواند موقعیتهای شغلی فراوانی برای شما فراهم کند.